"Gătitul e o artă, mâncatul o măiestrie, iar asortarea vinurilor şi băutul lor o adevărată virtute culturală ce dovedeşte rafinament, adică educaţie."
(Păstorel Teodoreanu)

marți, 10 martie 2015

SOMON LA CUPTOR cu garnitură de orez cu lămâie


1. Peştele se eviscerează, i se curăţă solzii, se spală, apoi se stropeşte cu zeamă de lămâie, se presară cu sare şi piper şi se lasă (acoperit cu folie alimentară) la frigider, pentru o oră.

2. Se face un amestec din 3-4 linguri de pesmet, o portocală tăiată cubuleţe (în farfurie, să nu i se risipească sucul), o ceapă roşie tăiată feliuţe, pătrunjel verde tocat, 2-3 căţei de usturoi raşi, câteva stafide, sare şi piper.
Cu acest amestec se umple burta peştelui.



3. Se mai prepară un amestec din pesmet, puţină coajă de portocală rasă, o jumătate de linguriţă de coriandru pulbere, doi căţei raşi de usturoi, pătrunjel verde tocat, sare şi piper.
Cu acest amestec se acoperă peştele la exterior.


4. Se aşază peştele pe tava acoperită cu hârtie de copt, stropită cu puţin ulei, se stropeşte şi peştele cu câteva picături de ulei şi se pune în cuptorul preîncălzit la 180 de grade.
De obicei, peştele este gata cam în 30-40 de minute.
Eu l-am aşezat alături de un orez cu turmeric şi lămâie şi l-am stropit cu sos meuniere.
Nouă ne-a plăcut tare mult. Sper să vă placă şi vouă!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu