"Gătitul e o artă, mâncatul o măiestrie, iar asortarea vinurilor şi băutul lor o adevărată virtute culturală ce dovedeşte rafinament, adică educaţie."
(Păstorel Teodoreanu)

joi, 25 septembrie 2014

Salată de legume marinate

 Se spală şi se taie sau se rad legumele preferate şi se pun într-un bol mai adânc, aşezând usturoiul ras / pisat la urmă, grămăjoară deasupra tuturor celorlalte. 

Eu am pus de data asta ardei gras, dovlecei, praz, ceapă, conopidă, morcov, usturoi.




Se încinge apoi puţin ulei (cam 50 ml), se toarnă peste grămăjoara de usturoi şi se amestecă repede.

Se adaugă oţet sau/şi zeamă de lămâie, sare, piper, chilli şi orice alt condiment vă place.

Se amestecă totul bine, se acoperă bolul şi se lasă la rece cel puţin 6 ore.

Se combină excelent cu iaurt  sau cu salată verde şi se aşază confortabil lângă (aproape) orice fel de mâncare.

Se păstrează zile în şir în borcănele, la frigider.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu