V-ar plăcea nişte
turte din grâu integral, proaspăt măcinat, coapte pe plită?
Unse cu miere sau
cu sirop de roşcove?
Să fie presărate
cu seminţe de susan sau cu mac?
Cu o cană cu
lapte poaspăt muls?
Ori simple, cu
nişte ouă răscoapte în spuză şi cu nişte măsline?
Sau poate cu
nişte legume coapte (sau fierte) cu oregano şi usturoi şi stropite cu ulei de
măsline şi suc acrişor de rodii?
Ce legume să fie?
Anghinare, ţelină, dovlecei, năut, mazăre?
Ori aţi prefera o
bucată de carne friptă ?
De porc, de vită, de pasăre?
Un peşte la grătar şi cu nişte fructe de mare alături?
În cazul acesta,
merg de minune turtele unse cu ulei de măsline aromate cu usturoi.
Vinul pare acum o
adevărată binecuvântare, nu-i aşa?
Chiar şi împreună
cu nuci şi smochine, migdale şi roşcove.
....
Toate bucătărelile acestea sunt de demult, nu din "dietele minune" ale prezentului.
Nu sunt de acum o sută sau o mie-două de ani, ci de acum 5000 de ani în urmă, din Epoca Bronzului.
Atunci când oamenii trăiau şi bucătăreau aşa:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu