"Gătitul e o artă, mâncatul o măiestrie, iar asortarea vinurilor şi băutul lor o adevărată virtute culturală ce dovedeşte rafinament, adică educaţie."
(Păstorel Teodoreanu)

miercuri, 13 august 2014

citronada picantă a lui Andrei :)


Pentru 500 ml de citronadă picantă:

- sucul unei lamai (puteti pune o jumatate, mie imi place acrraaa)
- ghimbir ras, cam cat o nuca;
- o lingura de miere (poate fi si mai mult, in functie de gust)
- un varf de cuţit de pudra de chilli
- gheata (cateva cuburi)
- menta, busuioc (optional)





Intr-un vas (o halba) punem mierea, ghimbirul ras, chilli, frunza de menta.
Amestecam bine, adaugam un pic de apa plata, apoi cuburile de gheata si umplem cu apa minerala toata halba.
Un pai, o umbrelutza si gata... ne-am racorit/infierbantat!

Toate acestea se pot ajusta in functie de preferintele fiecaruia, mai acru, mai dulce, mai iute etc. Potrivindu-se cantitatatile dupa pofta inimiii.
Altii pun si coaja de lamaie, mie nu-mi place. 







4 comentarii: