"Gătitul e o artă, mâncatul o măiestrie, iar asortarea vinurilor şi băutul lor o adevărată virtute culturală ce dovedeşte rafinament, adică educaţie."
(Păstorel Teodoreanu)

miercuri, 13 august 2014

Frigănele calde pentru micul dejun, dulci sau sărate


Frigănelele bunicii sau frittatele italienilor se prepară în variante nenumărate.

Aceasta e una dintre ele, baza fiind pâinea mai veche, mai întărită, rămasă în casă.

Aici eu am folosit :

câteva felii de pâine (cu cartofi)

2 ouă

o ceaşcă mică de lapte

o lingură (rasă) de zahăr brun

zahăr vanilat

ulei

o linguriţă de unt

1. Se bat ouăle într-o farfurie adâncă , apoi se adaugă laptele, zahărul brun şi cel vanilat.


2. Se pune tigaia pe foc mediu cu câteva linguri de ulei şi o bucăţică de unt.

3. Când uleiul s-a încins, se înmoaie feliile de pâine (pe ambele părţi, dar repede, să nu se înmoaie pâinea foarte mult) în farfurie şi se pun la prăjit.





4. Se rumenesc frumos şi se scot pe o hârtie absorbantă / şerveţele mai groase.


5. Se consumă calde cu lapte dulce, iaurt etc


* O variantă "sărată" e aceea în care zahărul este înlocuit cu parmezan ras fin, caz în care frigănelele / frittatele se şi servesc presărate cu parmezan şi sunt tare bune de mâncat cu câteva legume alături - roşii, castraveţi, ridichi, ardei gras, avocado etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu