"Gătitul e o artă, mâncatul o măiestrie, iar asortarea vinurilor şi băutul lor o adevărată virtute culturală ce dovedeşte rafinament, adică educaţie."
(Păstorel Teodoreanu)

miercuri, 20 august 2014

crutoane aromate şi picante


Pâinea mai veche, de casă sau din comerţ, se poate transforma rapid în nişte crutoane delicioase, crocante şi aromate.

Se taie pâinea în felii, apoi în cubuleţe care se pun într-o tavă, într-un strat nu prea gros.
Se stropesc cu ulei aromat, se presară cu puţină sare, piper şi verdeţurile uscate preferate.
Mie îmi plac cel mai mult cu Ieburi de Provance.

Se pun la cuptor la foc iute, amestecându-le des cu o paletă - se ard repede!

Se lasă să se răcească bine şi se pun în borcane sau în cutii, în locuri uscate.

Sunt excelente cu salate de crudităţi, cu supe sau ciorbe, cu diverse sosuri sau paste, ca gustare.



crutoane din pâine cu cartofi...


...şi din pâine cu grâu integral şi seminţe







Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu